• JADŁOSPIS


      • Godziny posiłków               

        8.30 - śniadanie                 

        11.30 - drugie śniadanie                       

        13.30 - obiad

        18.06.2019 – 22.06.2019

         

        WTOREK

         

        18.06.19

         

        ŚNIADANIE

        Pieczywo mieszane (1) z masłem (7),ser żółty, wędlina, pomidor, kawa zbożowa, herbata

         

        DRUGIE ŚNIADANIE

        Wafle z powidłami i nutellą (1,7), arbuz

        woda

        OBIAD

        Chłodnik litewski (1,7,9)

        Kotlet schabowy (3,7) ziemniaki, surówka z kapusty białej

        Woda

         

         

         

        ŚRODA

         

        19.06.19

         

        Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), płatki kukurydziane z mlekiem, ser kanapkowy, pomidor

        Herbata owocowa

         

         

        Sernik na zimno (1,7)

        woda

         

        Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9)

        Polędwiczki kurczaka z grilla, sos czosnkowy ziemniaki pieczone, mizeria (1)

        woda

         

         

        CZWARTEK

         

        20.06.19

         

         

         

         

        ŚWIĘTO

         

         

        BOŻE

         

         

        CIAŁO

         

        PIĄTEK

         

        21.06.19

         

        Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), ser łososiowy, dżem, kakao (1,7) herbata

         

         

        Ciastka bebe (1,7), sok witaminowy,

        woda

         

        Zupa z pokrzywy (1,3,9)

        Jajko sadzone (3), sałata w śmietanie (7),

        woda

         

         

        PONIEDZIAŁEK

         

        24.06.19

         

         

        Pieczywo mieszane (1) z masłem (7) ser kanapkowy (7), wędlina, pomidor, herbata

         

         

        Jogurt naturalny (7), biszkopty (1,7), woda

         

        Zupa ogórkowa (1,7,9),

        Makaron z sosem bolońskim (1,3,7)

        woda

         

        * Liczby nawiasach (1-14) symbolizują występujące w potrawie alergeny: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

        W jadłospisie zastrzega się prawo do zmian